eskisehir balikcilari
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

                    

 

   Sık Kullanılanlara Ekle 

 

https://eseslibalikcilar.yetkin-forum.com/index.htm
sayın üyeler her girişinizde mümkünse alttaki linlere tıklayınız....teşekkürler

 

Site Ekle

 

Sunucu - Link Ekle - Sevgi Shop


Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Merhabalar
deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) EmptySalı Şub. 26, 2013 4:32 am tarafından mb58

» tanışalım....
deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) EmptyPtsi Kas. 01, 2010 9:20 am tarafından musty155

» Sarıyar organizasyonu (25 Eylül 2009)
deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) EmptyPtsi Kas. 01, 2010 3:41 am tarafından Mustafa DİNÇ

» Merhaba arkadaşlar
deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) EmptyPtsi Kas. 01, 2010 3:33 am tarafından Mustafa DİNÇ

» Kızılcaören Sazan avı 10-11 Temmuz
deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) EmptyPtsi Kas. 01, 2010 3:31 am tarafından Mustafa DİNÇ

» AV DÖNÜŞÜ BİLGİ VE FOTOĞRAFLARINIZI PAYLAŞABİLECEĞİNİZ ALAN
deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) EmptySalı Ağus. 03, 2010 6:36 am tarafından zirose26

» eskişehirdeki avlakların son durumu
deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) EmptyPaz Mart 08, 2009 3:40 am tarafından poze74

» Eskişehirspor-Gaziantepspor:1-1
deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) EmptyC.tesi Ocak 24, 2009 9:38 am tarafından eses1965

» Şimdi destek zamanı
deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) EmptyC.tesi Ocak 24, 2009 2:56 am tarafından eses1965








Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın)

3 posters

Aşağa gitmek

deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) Empty Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın)

Mesaj  poze74 Çarş. Tem. 16, 2008 3:25 pm

deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) Tavsan_lepus_europaeus_

İlk basta tavsan avı denildiği zaman 3 yer akıla gelir.
1.)Eskişehirin eski incesu köyünün ordaki çamlıkta tavşan avına müsaittir ayrıca Fındık ve sabuncupınar her türlü ava da açıktır.(Keklik,Bıldırcın,Alagöde(Dağ güvercini),ve üveyik) avlarınında bulunduğu avlaktır.
2.)Eskişehir yukarı kalabak ve aşşagı kalabak köyü(eskişehir arası 23 km ).Bu alanda Eskişehirde tavşan avının yapılabileceği en musait alanlardan biridir.
3.)Eskişehir avcılarına bunu öneririm.Eğer tavşan avlamak isterseniz takmak-mollaoğlu köyü arasında bi dolaşın derim Smile
ARKADAŞLAR BUNLARI YAZIYORUM AMA LÜTFEN GECE AVLARINA ÇIKMAYALIM.BU YÜZDEN ZATEN BİZ BÖYLE YAPTIKÇA DA HERŞEY TÜKENİYOR.!!!

Ördek:

deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) Ordek

Eskişehirin ördek avına en musait ördek avlanma yeri porsuk barajıdır.Ama geçen 2 yıla bakarsak ta eskişehir porsuk barajında ördek adeta tükendi.ama bu sene inş gelirler.Very Happy

Domuz:

Eskişehirde domuz bildiğimiz üzere çok üremiştir ve adeta artık çiftçilerin korkusu haline gelmiştir eskişehirde genelikle gökçekısık,incesu(Kaynak) ve sakarı ılıca beldemizde en cok rastlanan hayvandır.Ayrıca orman müdürlüğü bunun avını yasakladı.Bence hata yaptı çünkü kene domuzda üreyip sonrada domuzun kanını insana bırakır yani bütün domuzdaki hastalık size bulasır.Bana hiç rast gelmedi bi gelse Very Happy


KEKLİK AVI
deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) Griseogularis1

Keklik, dolgun vücut yapılı, kısa kuyruklu, yuvarlak kanatlı olup bıldırcından daha iri, sülünden daha küçüktür. Kınalı kekliklerin alnında başlayan karakteristik siyah bant şeklindeki çizgi, gözlere ve oradan boynun alt kısımlarına kadar iner. Olgun yaştaki kekliklerin göğüs, sırt, ve kanatları kül grisi renkte olup, yanda çubuk şeklinde siyah çizgiler vardır. Kınalı keklik ismini gaga, ayak ve bacaklardaki kırmızı renkten alır. Palazların dış uçucu telekleri farklı renk ve şekilde olup, bu telekler beneklidir. Dıştaki iki uçuş teleği ikinci yılın sonuna kadar dökülmez.

Ergin erkekler 550-650 gr ağırlığa sahiptirler. Ergin dişiler ise erkeklerden %10 daha hafiftirler. Erkek ve dişiler aynı tüy renginde olup, olgunlaşma başlayınca erkekler mahmuzlarından tanınır. Erkeklerin mahmuzları dişilerinkinden daha büyüktür. Mahmuzlara bakılarak cinsiyet tayini yapılabileceği gibi, kesin cinsiyet ayrımı kloakaya bakılarak da yapılabilir. keklik avında hava durumuna göre hareket etmeniz gerekir. Keklik, soğuk günlerde arazinin güney kısımlarında, sıcak günlerde su başlarında ve yüksek kayalık alanlarda bulunur. Yani anlayacğınız havanın aşırı sıcak olduğu bir zamanda ava çıkıp da <-yahu bu keklikler de nereye gitmişler>diye hayıflanmayın.Bu mantık çerçevesinde güzün arazinin her yönünde anızlarda yayılan keklik, kışın arazinin güneyinde ve tohumun yeni atıldığı tarlalarda bulunabilir. Keklik günde en az iki kere yaylıma çıkar. Havanın soğuk veya rüzgarlı olması halinde dere yatakları ve yoğun kayalıkları tercih eder. Ayrıca kısa meşelik ve yüksek yerlerdeki otluklrda yaşayan keklikler, dağlık arazide yaşayanlara nazaran daha iri olurlar ve güzel bir köpeği olan avcı için de avlaması, sarp ve kayalık arazidekilere göre daha kolay olur.15-20 civarında sürüler halinde yaşayan alaylara "bozulmamış alay" denir. Av sahasına giren avcının ilk işi kalkan keklik alayının sayısını öğrenmektir. Keklik alayı dağılmadan kalktığında, alayın konduğu yer dikkatle takip edilerek tespit edilmelidir.



Konduğu yer şayet meyilli bir arazi ise yaklaşık 100 m yukarısından (keklik meyilli arazide sürekli yürüyerek yukarı gitmeye meyillidir) basılmalıdır.Alayı dağıttınız mı işiniz kolay demektir.Çünkü aralıklarla birer ikişer kalkan keklik sayısını bölgeye inen keklik sayısından çıkardığınızda , geriye kaç keklik kaldığını bilirsiniz. Böylece atışa hazır bir durumda avlanmaya devam edersiniz. Keklik avı boşa en fazla fişek atılan avlardandır. Bunun da sebebi kekliğin ani ve görültülü bir şekilde kalkmasıdır. Avcı boş bulunup heyecanlanarak, atışlarını telaşla yapar. Alayı dağıttığınızda bu problem de ortadan kalkmış olur. Tercihen tüfek 12 kalibre , namlu 71 cm , fişek ise güzün 7-8 kışın 6 numara saçma olmalıdır. Rastgele.
Eskişehirde genellikle en çok bulunan yeri Tarpak köyünün arkasında ki yüksek kayalıklarda bulunur..

BILDIRCIN AVI
deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) Bildircin2

Bıldırcın, sülüngiller familyasının en küçüğüdür. Canlı ağırlık ortalamaları ergin erkeklerde 100-130 gram ergin dişilerde ise 120-160 gram arasındadır. Görünüş olarak erkeklerin göğüs tüyleri düz kahve renkli, dişilerin ise gıri renkli ve siyah beneklidir. Ayrıca erkeklerin ve dişilerin başlarında göğüs tüylerinin renginde şeritler yer alır.Hızlı, alçak ve yakın mesafe uçar. Konarken kanat süzer ve ardından kanat çırparak iner. Yerli ve göçmen olarak yurdumuzda bulunurlar. İlkbaharda göçmen olarak gelirler. Yüksek yaylalara, tarlalara, otlaklara yerleşirler.Buralarda yuvalarını yaptıktan sonra,10-13 civarında yumurtaları olur. Yumurtadan çıkan yavrular 40-45 günde erişkin büyüklüğüne erişirler ve onlar da yuva yaparlar.Yani anlayacağınız ülkemizden göç ederken, 2-4 kuşak(havaların durumuna göre değişir) birlikte göç yapar.

Bıldırcın avı kolay ve zevklidir.kendinize arkadaş olacak bir Çömez yetiştiriyorsanız, bol fişek atılan ve diğerleri kadar yorucu olmayan bu av en uygun olanıdır. Anız tarlaları,süpürgelik ve dikenlikler, bahçeler bıldırcını bulabileceğiniz yerlerdir.Gün içinde hava ısındıktan sonra kaldırmak zordur. Bütün gününüzü av yapmaya planladıysanız ve köpeğiniz de yoksa, 10.30 - 16.00 saatleri arasında bir ağaç gölgesinde oturup sabah avının yorgunluğunu muhabbetle ,dinlenerek geçirmenizi tavsiye ederim.

Eylül-Ekim arası Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde göç nedeniyle büyük sürülere rastlanılabilir. Bıldırcın kalktığında düz bir şekilde uçtuğundan avcıya sakin bir atış yapmak kalır. Fakat ne yazık ki üzücü av kazaları genelde bu avda meydana gelir.Bu yüzden, kalabalık ve düzensiz av yapılan avlaklara girilmemelidir. Kıyafetinizin açık renkli,arazi rengine uyumsuz bir şapkanız olmasında ,kim vurduya gitmememiz açısından büyük fayda vardır.Türkiye'de yaygın olarak bulunan tüfek 12 kalibredir. Lakin bu çaptaki tüfekler bıldırcın için uygun değildir. Bu problem 55-61 cm namlu ,11 numara saçma ,28 gr fişek kullanılarak ve bıldırcın kalktığında mesafenin açılmasına müsade edilerek giderilebilir.
Eskişehir de de genellikle alpu ve mıhalıççık taraflarında görülür..

AVCILIK HAKKINDA

Avlanmak Dışardan bakıldığında; yorgunluk, enayilik, eziyet vb. gibi gözükse de, bizim için av; huzurdur, rahatlamadır, öze dönmektir, sevgidir. "En büyük sevgi ifade edilemeyendir" sözünden yola çıkarak, bu sitede ne ararsanız bulabileceğinizi falan iddia etmiyorum. Bu işe gönül vermiş biri olarak şevkle hazırlanan bir sitedir. Görsel olarak zengin olduğumuzu söyleyebilirim. Sizden gelenlerle daha da güzelleşeceğine inanıyorum. Anılarınızı, resimlerinizi gönderin yayınlayalım. Dostça kalın

poze74
prof.dr
prof.dr

Mesaj Sayısı : 11
Kayıt tarihi : 16/07/08
Yaş : 33
Nerden : eskişehir

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) Empty Geri: Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın)

Mesaj  Admin Çarş. Tem. 16, 2008 3:30 pm

sevgili poze74 katkılarından dolayı teşekkür ederiz
Admin
Admin
prof.dr.dr
prof.dr.dr

Mesaj Sayısı : 52
Kayıt tarihi : 15/07/08
Yaş : 36

https://eseslibalikcilar.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

deki - Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın) Empty Geri: Eskişehir deki Avlar(Tavşan,Ördek,Domuz,Keklik,Bıldırcın)

Mesaj  melih26 Cuma Tem. 18, 2008 4:03 pm

paylasım için teşekkurler poze 74
melih26
melih26
prof.dr
prof.dr

Mesaj Sayısı : 52
Kayıt tarihi : 16/07/08
Yaş : 29

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz