eskisehir balikcilari
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

                    

 

   Sık Kullanılanlara Ekle 

 

https://eseslibalikcilar.yetkin-forum.com/index.htm
sayın üyeler her girişinizde mümkünse alttaki linlere tıklayınız....teşekkürler

 

Site Ekle

 

Sunucu - Link Ekle - Sevgi Shop


Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Merhabalar
Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? EmptySalı Şub. 26, 2013 4:32 am tarafından mb58

» tanışalım....
Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? EmptyPtsi Kas. 01, 2010 9:20 am tarafından musty155

» Sarıyar organizasyonu (25 Eylül 2009)
Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? EmptyPtsi Kas. 01, 2010 3:41 am tarafından Mustafa DİNÇ

» Merhaba arkadaşlar
Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? EmptyPtsi Kas. 01, 2010 3:33 am tarafından Mustafa DİNÇ

» Kızılcaören Sazan avı 10-11 Temmuz
Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? EmptyPtsi Kas. 01, 2010 3:31 am tarafından Mustafa DİNÇ

» AV DÖNÜŞÜ BİLGİ VE FOTOĞRAFLARINIZI PAYLAŞABİLECEĞİNİZ ALAN
Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? EmptySalı Ağus. 03, 2010 6:36 am tarafından zirose26

» eskişehirdeki avlakların son durumu
Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? EmptyPaz Mart 08, 2009 3:40 am tarafından poze74

» Eskişehirspor-Gaziantepspor:1-1
Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? EmptyC.tesi Ocak 24, 2009 9:38 am tarafından eses1965

» Şimdi destek zamanı
Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? EmptyC.tesi Ocak 24, 2009 2:56 am tarafından eses1965








Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır?

2 posters

Aşağa gitmek

Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? Empty Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır?

Mesaj  melih26 Çarş. Tem. 16, 2008 12:24 pm

Su ürünleri; bağ dokusunun az, su miktarı çok doymamış yağ asitlerinin yüksek miktarda olması ve çevresel faktörlerden kolay etkilenmesi nedeniyle çok çabuk bozulan bir besin maddesidir. Bu nedenle balık alırken tazeliğini çok iyi kontrol etmek gerekir.

Taze balığın görünüşü son derece canlı olur, gözleri parlak ve dışa bombelidir. Balık tazeliğini yitirmeye başlayınca gözleri buğunlanır ve içeri çöker.

Taze balığın solungaçları canlı kırmızı olur. Balık bayatladıkça bu renk değişir.

Taze balığın derisi gergin ve parlak olur. Pulsuz balıklar bayatlamaya başladıkça dersinin parlaklığı azalır, karın tarafında buruşmalar oluşur. Pullu balıkların pulları tazeyken gövdeye sıkıca yapışıktır. Elimize pulların gelmemesi gerekir.

Taze balığın eti sıkı ve elastiki olup, parmakla bastırıldığında meydana gelen çukurluk anında düzelir. Bayatlamış balıklarda et yumuşak ve peltemsi olduğundan iz kalır.


Balık Nasıl Saklanmalı?
Saklama süresi 20 saati geçecekse temizlenip buzdolabına konulmalıdır. Buzdolabının +5Clik yerinde 2 gün saklanabilir.

Daha uzun süreli saklamalar -18Clik derin dondurucularda veya bağımsız derin dondurucularda yapılmalıdır.

Balık dondurulmadan önce porsiyonlara bölünüp alüminyum folyo veya asetat ile ambalajlanmalıdır. Ambalajlar önce buzdolabının 0 ile +5Clik bölümünde birkaç saat soğutmalı, sonra derin dondurucuya konulmalıdır. Bu işlem sırasında derin dondurucu şoklama konumuna getirilmelidir.

Balıklar dondurulmadan önce hafif tuzlanır, böylece diriliğini korur.

Dondurulan balıklar çözüldüğünde, tekrar dondurulmamalıdır.

İri balıklar buzdolabının normal kısmına alınarak bir gün dinlenerek çözülmelidir.
melih26
melih26
prof.dr
prof.dr

Mesaj Sayısı : 52
Kayıt tarihi : 16/07/08
Yaş : 29

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır? Empty Geri: Balığın Tazeliği Nasıl Anlaşılır?

Mesaj  26serhat61 Perş. Tem. 24, 2008 5:42 am

vayy saol
26serhat61
26serhat61
doç.dr
doç.dr

Mesaj Sayısı : 69
Kayıt tarihi : 21/07/08
Nerden : avni aker

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz