Sunucu - Link Ekle - Sevgi Shop
::ESKİSEHİRDEKİ OTELLER
::ESKİSEHİRDEKİ HASTANELER
::SSK Hizmet Dökümü
::İnternet Vergi Dairesi
::Motorlu Taşıtlar Vergisi
::Telefon Rehberi
::ÖSYM Sınav Sonuçları
::KPSS Sonuçları
::KPDS Sonuçları
::Diğer Sınav Sonuçları
::ÖSYM Sınav Takvimi
::Milli Eğitim Bakanlığı
::Üniversiteler
::Sağlık Bakanlığı
::Emekli Sandığı
::Ssk
::Adalet Bakanlığı
::Emniyet Genel Müdürlüğü
::Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
::Bakanlıklar
::Valilikler
::Belediyeler
::Kaymakamlıklar
::Silahlı Kuvvetler
::Sivil Toplum
::Elçilik - Konsolosluklar
::Avrupa Birliği
::K.K.T.C.
::Turizm
::Son Depremler
BALIK ÇORBASI
BALIK ÇORBASI
Büyük bir tencereye, balık ve küçük küçük kesilmiş soğanlar, kereviz sapları, havuç, limon suyu, pırasa, sarımsak (isteğe bağlı) konulur ve 10 bardak su ilave edilerek orta ateşte bir taşım kaynatılır. Kaynayınca altını kısıp, üstte oluşan köpükleri delikli bir kepçe ile toplayınız.
Daha sonra kekik, defne yaprağı, maydanoz, tuz ve karabiberi katarak 20 dakika kadar daha kaynatınız.
Tencereyi ateşten alıp, Suyu süzünüz.
Bir tencereye yağ konularak, un kavrulur. Üzerine 6 bardak balık suyu ilave edilir.
Bu karışıma arzu edilirse yağda kavrulmuş Domates ya da Salça ilave edilir.
Kılçıkları ayıklanmış balık etleri didiklenerek ilave edilir.
Bu çorbaya arzuya göre pirinç ya da patates parçaları ilave edilebilir. Terbiye de yapılabilir.
Balık etleri fazla kaynatıldığında, lezzetini kaybeder. Bu nedenle, balık kılçıkları, baş ve kuyrukları kaynatılarak balık suyu elde edilebilir. Ancak hatırlanması gereken yağlı etli balıkların kılçıkları ağır bir koku bırakır. Bu nedenle yağsız etli balıkların kılçığını kullanmak daha iyidir.
1 Kg Balık (beyaz etli bir balık, İskorpit ya da Kefal olabilir)
2 Kereviz Sapı
2 büyükçe Kuru Soğan
1 adet Havuç
1 sap Pırasa
2 çorba kaşığı Limon Suyu
3 diş Sarımsak (isteğe bağlı)
10 su bardağı Su
10 sap Maydanoz
1 kahve fincanı Un
3 adet Domates ya da 1/2 yemek kaşığı Salça (isteğe bağlı)
1/2 kahve fincanı Zeytinyağ
1 tatlı kaşığı Kekik
1 adet Defne Yaprağı
Tuz, Kara Biber
Afiyet olsun......
melih26- prof.dr
- Mesaj Sayısı : 52
Kayıt tarihi : 16/07/08
Yaş : 29
Geri: BALIK ÇORBASI
eseslisemih26- profesör
- Mesaj Sayısı : 100
Kayıt tarihi : 19/07/08
Yaş : 32
Nerden : eskişehir
Salı Şub. 26, 2013 4:32 am tarafından mb58
» tanışalım....
Ptsi Kas. 01, 2010 9:20 am tarafından musty155
» Sarıyar organizasyonu (25 Eylül 2009)
Ptsi Kas. 01, 2010 3:41 am tarafından Mustafa DİNÇ
» Merhaba arkadaşlar
Ptsi Kas. 01, 2010 3:33 am tarafından Mustafa DİNÇ
» Kızılcaören Sazan avı 10-11 Temmuz
Ptsi Kas. 01, 2010 3:31 am tarafından Mustafa DİNÇ
» AV DÖNÜŞÜ BİLGİ VE FOTOĞRAFLARINIZI PAYLAŞABİLECEĞİNİZ ALAN
Salı Ağus. 03, 2010 6:36 am tarafından zirose26
» eskişehirdeki avlakların son durumu
Paz Mart 08, 2009 3:40 am tarafından poze74
» Eskişehirspor-Gaziantepspor:1-1
C.tesi Ocak 24, 2009 9:38 am tarafından eses1965
» Şimdi destek zamanı
C.tesi Ocak 24, 2009 2:56 am tarafından eses1965