eskisehir balikcilari
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

                    

 

   Sık Kullanılanlara Ekle 

 

https://eseslibalikcilar.yetkin-forum.com/index.htm
sayın üyeler her girişinizde mümkünse alttaki linlere tıklayınız....teşekkürler

 

Site Ekle

 

Sunucu - Link Ekle - Sevgi Shop


Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Merhabalar
BALIK ÇORBASI EmptySalı Şub. 26, 2013 4:32 am tarafından mb58

» tanışalım....
BALIK ÇORBASI EmptyPtsi Kas. 01, 2010 9:20 am tarafından musty155

» Sarıyar organizasyonu (25 Eylül 2009)
BALIK ÇORBASI EmptyPtsi Kas. 01, 2010 3:41 am tarafından Mustafa DİNÇ

» Merhaba arkadaşlar
BALIK ÇORBASI EmptyPtsi Kas. 01, 2010 3:33 am tarafından Mustafa DİNÇ

» Kızılcaören Sazan avı 10-11 Temmuz
BALIK ÇORBASI EmptyPtsi Kas. 01, 2010 3:31 am tarafından Mustafa DİNÇ

» AV DÖNÜŞÜ BİLGİ VE FOTOĞRAFLARINIZI PAYLAŞABİLECEĞİNİZ ALAN
BALIK ÇORBASI EmptySalı Ağus. 03, 2010 6:36 am tarafından zirose26

» eskişehirdeki avlakların son durumu
BALIK ÇORBASI EmptyPaz Mart 08, 2009 3:40 am tarafından poze74

» Eskişehirspor-Gaziantepspor:1-1
BALIK ÇORBASI EmptyC.tesi Ocak 24, 2009 9:38 am tarafından eses1965

» Şimdi destek zamanı
BALIK ÇORBASI EmptyC.tesi Ocak 24, 2009 2:56 am tarafından eses1965








BALIK ÇORBASI

2 posters

Aşağa gitmek

BALIK ÇORBASI Empty BALIK ÇORBASI

Mesaj  melih26 Çarş. Tem. 16, 2008 1:08 pm

Malzemeler ; 6 kişi için
Büyük bir tencereye, balık ve küçük küçük kesilmiş soğanlar, kereviz sapları, havuç, limon suyu, pırasa, sarımsak (isteğe bağlı) konulur ve 10 bardak su ilave edilerek orta ateşte bir taşım kaynatılır. Kaynayınca altını kısıp, üstte oluşan köpükleri delikli bir kepçe ile toplayınız.

Daha sonra kekik, defne yaprağı, maydanoz, tuz ve karabiberi katarak 20 dakika kadar daha kaynatınız.

Tencereyi ateşten alıp, Suyu süzünüz.

Bir tencereye yağ konularak, un kavrulur. Üzerine 6 bardak balık suyu ilave edilir.

Bu karışıma arzu edilirse yağda kavrulmuş Domates ya da Salça ilave edilir.

Kılçıkları ayıklanmış balık etleri didiklenerek ilave edilir.

Bu çorbaya arzuya göre pirinç ya da patates parçaları ilave edilebilir. Terbiye de yapılabilir.

Balık etleri fazla kaynatıldığında, lezzetini kaybeder. Bu nedenle, balık kılçıkları, baş ve kuyrukları kaynatılarak balık suyu elde edilebilir. Ancak hatırlanması gereken yağlı etli balıkların kılçıkları ağır bir koku bırakır. Bu nedenle yağsız etli balıkların kılçığını kullanmak daha iyidir.

1 Kg Balık (beyaz etli bir balık, İskorpit ya da Kefal olabilir)

2 Kereviz Sapı

2 büyükçe Kuru Soğan

1 adet Havuç

1 sap Pırasa

2 çorba kaşığı Limon Suyu

3 diş Sarımsak (isteğe bağlı)

10 su bardağı Su

10 sap Maydanoz

1 kahve fincanı Un

3 adet Domates ya da 1/2 yemek kaşığı Salça (isteğe bağlı)

1/2 kahve fincanı Zeytinyağ

1 tatlı kaşığı Kekik

1 adet Defne Yaprağı

Tuz, Kara Biber

Afiyet olsun......




BALIK ÇORBASI Balik_corbasi
melih26
melih26
prof.dr
prof.dr

Mesaj Sayısı : 52
Kayıt tarihi : 16/07/08
Yaş : 29

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

BALIK ÇORBASI Empty Geri: BALIK ÇORBASI

Mesaj  eseslisemih26 Çarş. Tem. 23, 2008 7:33 am

ellerine sağlık tadı nasıl oluyo güzelmi
eseslisemih26
eseslisemih26
profesör
profesör

Mesaj Sayısı : 100
Kayıt tarihi : 19/07/08
Yaş : 32
Nerden : eskişehir

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz