eskisehir balikcilari
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

                    

 

   Sık Kullanılanlara Ekle 

 

https://eseslibalikcilar.yetkin-forum.com/index.htm
sayın üyeler her girişinizde mümkünse alttaki linlere tıklayınız....teşekkürler

 

Site Ekle

 

Sunucu - Link Ekle - Sevgi Shop


Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Merhabalar
HAMSİ BÖREĞİ EmptySalı Şub. 26, 2013 4:32 am tarafından mb58

» tanışalım....
HAMSİ BÖREĞİ EmptyPtsi Kas. 01, 2010 9:20 am tarafından musty155

» Sarıyar organizasyonu (25 Eylül 2009)
HAMSİ BÖREĞİ EmptyPtsi Kas. 01, 2010 3:41 am tarafından Mustafa DİNÇ

» Merhaba arkadaşlar
HAMSİ BÖREĞİ EmptyPtsi Kas. 01, 2010 3:33 am tarafından Mustafa DİNÇ

» Kızılcaören Sazan avı 10-11 Temmuz
HAMSİ BÖREĞİ EmptyPtsi Kas. 01, 2010 3:31 am tarafından Mustafa DİNÇ

» AV DÖNÜŞÜ BİLGİ VE FOTOĞRAFLARINIZI PAYLAŞABİLECEĞİNİZ ALAN
HAMSİ BÖREĞİ EmptySalı Ağus. 03, 2010 6:36 am tarafından zirose26

» eskişehirdeki avlakların son durumu
HAMSİ BÖREĞİ EmptyPaz Mart 08, 2009 3:40 am tarafından poze74

» Eskişehirspor-Gaziantepspor:1-1
HAMSİ BÖREĞİ EmptyC.tesi Ocak 24, 2009 9:38 am tarafından eses1965

» Şimdi destek zamanı
HAMSİ BÖREĞİ EmptyC.tesi Ocak 24, 2009 2:56 am tarafından eses1965








HAMSİ BÖREĞİ

Aşağa gitmek

HAMSİ BÖREĞİ Empty HAMSİ BÖREĞİ

Mesaj  melih26 Perş. Tem. 17, 2008 5:36 am

MALZEMELER:
• 1 kg.hamsi
• 2 orta boy soğan
• 2 su bardağı pirinç
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 demet maydonoz
• 1 tutam kuru nane
• 1 tutam karabiber
• 1 tatlı kasığı tuz
• 1 tatlı kasığı salça
• Yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI:

Yag, sogan, salça kavrulur. Pirinç eklenip pilav yapılır iyice demlendikten sonra tuz, karabiber, nane katılıp ocaktan alınır. Hamsiler iyice yıkanır, mısır ununa bulandıktan sonra kılçıkları çıkarılır. yaklasık 26 cm çapındaki düz kapaklı çevirme tavasına 1 çorba kasıgı sıvı yag koyduktan sonra hamsiler sırtları dısa gelecek ve bosluk kalmayacak sekilde tavanın iç ve yan yüzeylerine dizilir. Hazırladıgımız iç pilav tavaya yayılır hamsilerin dısarı tasmıs uçları üste kapatılır açıkta kalan yerler yine bosluk kalmayacak ve sırtları dısa gelecek sekilde hamsilerle kaplanır. Ocakta hamsilerin alt yüzeyi pistikten sonra tavanın kapagına ters çevrilir kapaktaki hamsileri pismeyen tarafını tavaya gelecek sekilde geri koymadan önce bu yüzeyi için de tavaya 1 çorba kasıgı sıvı yag konulur. Hamsilerin bu yüzeyi de kızarınca ocaktan alıp yuvarlak tepsiye ters çevrilir servise hazırdır.


HAMSİ BÖREĞİ Hamsi-boregi-228
melih26
melih26
prof.dr
prof.dr

Mesaj Sayısı : 52
Kayıt tarihi : 16/07/08
Yaş : 29

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz